Tag på taknemlighedsworkshop og lær dig selv bedre at kende

Taknemlighed bringer glæde med sig - deltag og bliv inspireret til et gladere liv

Jeg er på en personlig vandring, der begyndte for mange år siden. Tilbage i 2005 opdagede jeg, at jeg ved at være taknemlig for personlige oplevelser og mennesker i mit liv. Det blev startskuddet til alt lægge mere vægt på taknemligheden, og hvad det er for en størrelse.

Som årene er gået har jeg fundet ud af, at jeg går ud og ind af taknemligheden. I perioder, glemmer jeg helt at lægge mærke til de smukke ting og mennesker jeg har omkring mig. Det resulterer ofte i en mere flad, uengageret og overfladisk tilgang til livet og mine omgivelser. 

I de perioder hvor taknemligheden fylder og blomstre i mit indre, mærker jeg lykke og glæde, som et kildevæld til et godt liv for mig selv og det smitter af på andre. Det er ikke glæde, der gør os taknemlige – tværtimod er det taknemligheden, der gør os glade.

Hvor ved jeg så det fra? Ja, dels har jeg min egen livserfaring, og dels har jeg brugt tid på at dykke ned i den forskning, der findes om taknemlighed.

Fx skriver Joshua Brown og Joel Wong at taknemlighed har en blivende effekt på hjernen, hvis vi fx skriver taknemlighedsbreve til andre mennesker. Det gør både os selv og andre mennesker glade, når vi viser andre, at vi værdsætter deres indsats, eller vi viser taknemlighed over for vores venner.

Det er også godt for vores helbred og kan være med til at reducere vores blodtryk, derfor er det en god idé at lære at praktisere taknemlighed.

Min egen rejse er en rejse hen mod at have taknemlighed som livsholdning. Uanset om tingene i mit liv er rigtig gode eller rigtig svære, så kan jeg altid finde noget at være taknemlig for. Det kan være en blomst i vinterens mørke, et barns latter, musik, en hunds kærtegn eller en solopgang. Det er godt at mærke, føle og sanse taknemligheden for at den kan flyde imod mig, uden at jeg behøver andet end stoppe op og se mig omkring og modtage den.

Kom med på en dagsrejse, gør noget godt for dig selv, dyk ned i dig selv, mærk livet (også gerne det svære) og mærk taknemlighedens mange gaver.
 
Jeg glæder mig til at møde dig og bruge en dag sammen med dig i taknemlighedens navn. 

Skal du være taknemlig eller være et taknemligt sted, for at komme på denne workshop? Nej, du skal være nysgerrig og have lyst til at dele af dig selv og dit liv med og uden taknemlighed.

Jeg faciliterer rummet. Svære og sårbare emner er meget velkomne, for rummet er til det, og der er fuld fortrolighed – hvad vi deler i rummet bliver ikke delt med andre.

Citater om taknemlighed:

"Nogle gange går vores eget lys ud og bliver genoplivet af en gnist fra et andet menneske. Enhver af os har grund til at tænke med dyb taknemmelighed på dem, der har tændt flammen indeni os".
Albert Schweitzer (fransk/tysk teolog og videnskabsmand, 1875-1965)

"Vær taknemmelig for det du har, og du vil ende med at få mere. Hvis du fokuserer på det du ikke har, ender du med aldrig nogensinde at have nok".
Oprah Winfrey (amerikansk skuespiller og talkshow-vært, født 1954)

"I hverdagen går det sjældent op for os, at vi får en hel del mere end vi giver, og at det kun er med taknemmelighed at livet bliver rigt".
Dietrich Bonhoeffer (tysk teolog og præst, 1906-45)

 • At være på taknemmelighedsworkshop, var for mig en øjenåbner.
  Med både info om videnskabelige undersøgelser, forskellige øvelser og kreativitet, fik jeg flere personlige indsigter.
  Berit formår på sin rolige og empatiske væremåde, at skabe tryghed og holde rummet, så man frit kan udtrykke sig.
  Hun får mine varmeste anbefalinger.
  Lisbeth
 • Det har været både forfriskende og givende, at deltage i taknemlighedsworkshoppen. Øvelserne i det kreative, det visuelle og det musiske, har været en begejstring for mig, og vist vej ind til gode tilgange med refleksion og eftertænksomhed. Der var en ro og fred indenfor og skønhed i naturen udenfor, der var godt at være i. Din professionalisme og varme var trygt at være i, jeg oplevede mig både set, hørt og omfavnet, tak ❤. Berit har mine varmeste anbefalinger.
  Gitte
Menu
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram