Tag på taknemlighedsworkshop og lær dig selv bedre at kende

Tag en dag fri og kom med i mit sommerhus i Odsherred. Du bliver en del af en lille intim taknemmelighedsgruppe på 4 – 6 deltagere.

Sted: Strandmosen 11, 4571 Grevinge

Datoer – Søndage i 2023:

29. oktober       kl. 10.00-16.00

Pris for dagen: 1500,00 kr. inkl. moms. 

Forplejning: Te/kaffe/vand, lidt frugt og sødt ved ankomst og eftermiddag. Frokost er brød med forskelligt grønt og pålæg, som vi spiser i fællesskab. 

Alle deltagende er forpligtede at være lyttende, og vide, at I  indgår i et fortroligt rum, hvor oplysninger ikke bliver givet videre.

Tilmelding senest en uge før afholdelse af kurset.

Ring eller skriv til mig på:
+45 60 62 70 04
info@samrefleksion.dk Oplev glæden ved at fordybe dig i taknemlighedens univers gennem forskellige samtaler, øvelser og refleksion.

Taknemlighed handler om glæde:

Glæde over livet – og alt det, der kommer til os…
Glæde ved gode venskaber
Glæde ved natur, liv og en selv
Glæde over gode minder
Glæde over selve glæden

Taknemlighed bringer glæde med sig - deltag og bliv inspireret til et gladere liv

Jeg er på en personlig vandring, der begyndte for mange år siden. Tilbage i 2005 opdagede jeg, at jeg kunne være taknemlig for personlige ting og mennesker, der havde tilgivet mig nogle fejl, som jeg havde lavet. Det blev startskuddet til alt lægge mere vægt på taknemligheden, og hvad det er for en størrelse.

Som årene er gået har jeg fundet ud af, at jeg går ud og ind af taknemligheden – og i de perioder, hvor jeg helt har glemt at lægge mærke til de smukke ting og mennesker omkring mig, har verden også været mere mørk og mere lukket omkring mine egne udfordringer – og livet blev set gennem grå briller.

I de perioder hvor taknemligheden har fået lov at fylde og blomstre i mit indre, mærker jeg lykke og glæde opstå i mit indre, som et kildevæld til at gøre livet godt for andre og for mig selv. For det er nemlig sådan, at det ikke er glæde, der gør os taknemlige – tværtimod er det taknemligheden, der gør os glade.

Hvor ved jeg så det fra? Ja, dels har jeg min egen livserfaring, og dels har jeg brugt tid på at dykke ned i den forskning, der findes om taknemlighed.

Fx skriver Joshua Brown og Joel Wong at taknemlighed har en blivende effekt på hjernen, hvis vi fx skriver taknemlighedsbreve til andre mennesker. Det gør både os selv og andre mennesker glade, når vi viser andre, at vi værdsætter deres indsats, eller vi viser taknemlighed over for vores venner.

Det er også godt for vores helbred og kan være med til at reducere vores blodtryk, derfor er det en god idé at lære at praktisere taknemlighed.

Min egen rejse er en rejse hen mod at have taknemlighed som livsholdning. Uanset om tingene i mit liv er rigtig gode eller rigtig svære, så kan jeg altid finde noget at være taknemlig for – om det er en blomst i vinterens mørke, et barns latter, en hunds kærtegn eller en solopgang, så er det godt at mærke, føle og sanse taknemligheden for at den kan flyde imod mig uden at jeg behøver andet end stoppe op og se mig omkring og modtage den.

Kom med på en dagsrejse, gør noget godt for dig selv, mærk livet og taknemlighedens mange gaver.
 
Jeg glæder mig til at møde dig og bruge en dag sammen med dig i taknemlighedens navn. 

Skal du være taknemlig eller være et taknemligt sted, for at komme på denne workshop? Nej, du skal være nysgerrig og have lyst til at dele af dig og dit liv med og uden taknemlighed.

Jeg faciliterer rummet – og der må gerne komme svære og sårbare ting frem, for rummet er til det og der er fuld fortrolighed – hvad vi deler i rummet bliver ikke delt med andre.

Dagens program ser nogenlunde sådan ud – der kan ske ændringer (forår og sommer - er der taknemlighedsgåtur):

10.00  Velkomst, intro og vi lærer lidt om hinanden

10.30  Hvad siger videnskaben om taknemlighed

10.45 Taknemlighed som åndelig og menneskelig erfaring og praksis.

11.15 Vi ligger på madras eller sidder i sofaen og lytter til et musikstykke – efterrefleksion og deling  

12.00 Frokostpause 

13.00 Videoer om taknemlighed og hvad er du taknemlighed for? 

13.45 Vi gør os klar til en taknemlighedsøvelse og snakker om oplevelsen.

14.45 Vi taler på skift eller i billeder om vores taknemmelighedsøvelse. 

15.45 Opsamling

16.00 Afslutning og opfølgning. Og god tur hjem.

Der vil være små pauser undervejs - selvom det ikke står i programmet. 
Der kan være ændringer, alt efter hvad jeg bliver inspireret af og ønsker at formidle. 

 • At være på taknemmelighedsworkshop, var for mig en øjenåbner.
  Med både info om videnskabelige undersøgelser, forskellige øvelser og kreativitet, fik jeg flere personlige indsigter.
  Berit formår på sin rolige og empatiske væremåde, at skabe tryghed og holde rummet, så man frit kan udtrykke sig.
  Hun får mine varmeste anbefalinger.
  Lisbeth
 • Det har været både forfriskende og givende, at deltage i taknemlighedsworkshoppen. Øvelserne i det kreative, det visuelle og det musiske, har været en begejstring for mig, og vist vej ind til gode tilgange med refleksion og eftertænksomhed. Der var en ro og fred indenfor og skønhed i naturen udenfor, der var godt at være i. Din professionalisme og varme var trygt at være i, jeg oplevede mig både set, hørt og omfavnet, tak ❤. Berit har mine varmeste anbefalinger.
  Gitte
Menu
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram