Emotions-fokuseret psykoterapi

I den emotions-fokuserede psykoterapi arbejder jeg med følelsesmæssige processer.

 • Du udtrykker, og taler om, hvordan du har det
 • Du får et større indblik, hvordan du at regulerer dine følelser
 • Du reflekterer over dine følelser
 • Du opdager, at noget flytter sig og andet kommer til
 • Du får en ny bevidsthed om dig selv og din måde at være på

Terapiarbejdet og din proces vil hjælpe dig til at erfare at en følelse kan forandre sig og blive til en anden. Sammen reflekterer vi over og arbejder med de følelsesmæssige belastninger, du ønsker at slippe. Gennem nye erfaringer og større forståelse for dine følelser og nye erkendelser om dig selv, kan du forandre de gamle mønstre, tage nu skridt til at gøre konkrete ting anderledes og således arbejde dig hen mod den forandring, du ønsker for at få det liv, du ønsker.

EFT ser på dine følelser som et kompas i dit liv, der viser dig vejen til at træffe sunde og gode beslutninger, der er i overensstemmelse med dine dybeste behov, og din meningsfulde væren i verden.

Den emotions-fokuserede terapi er evidensbaseret, og forskning viser at terapiformen hjælper mennesker til varige forandringer til det meget bedre. 

Opvæskt og mødet med andre mennesker påvirker de sunde følelser, og det kan være, at vi fra en tidlig alder har lært at skjule eller undgå bestemte følelser, fordi vi mærkede (det usagte), at de ikke passende ind i fx din familie, i skolen eller i din vennekreds. Følelserne er blevet bøjet og vredet ud af facon i forhold til nuværende behov og den måde vi som voksne skal klare os i livet i dag.

Emotions-fokuseret terapi har blandt andet rødder tilbage i den  amerikanske psykolog Carl Rogers klientcentrerede terapi, hvor han lagde vægt på en ubetinget positiv anerkendelse af og empati for klienten.

Den emotions-fokuserede psykoterapi er en evidensbaseret metode, der kommer fra den humanistiske  og eksistentielle terapiform. Forskning viser, at EFT er yderst effektiv til at forandre svære følelser og uhensigtsmæssige mønstre i vores liv med få tilbagefald, også på den lange bane.

I den nyere emotionsteori inddrages de kropslige sanser, der fortæller os noget om, hvordan krop, følelser og tanker er koblet sammen.

I den kognitiv forskning henter vi viden om, hvordan tanker og tankebaner kan forandres.

Kontakt mig

Kontakt mig og få en gratis for-samtale på 15-30 min. over telefonen, hvor du/I kan fortælle kort om dine/jeres problemstillinger, og vi sammen finder ud af, om jeg er den rigtige til at hjælpe jer.

Jeg glæder mig til at møde dig/jer!

 • Jeg er et svært sted, hvor jeg ikke pr. egen kraft kan udvikle mig. Mit møde med Berit og hendes naturlige, respektfulde anerkendelse af min person har gjort, at jeg føler mig sikker og tryg. Berits stemme fører mig sikkert og omsorgsfuldt gennem samtalerne, og hun guider mig på en helt fantastisk måde til at komme fra hovedet og ned i kroppen/dybten. Jeg føler mig set og lige dér, kan alt det gode ske."
  En meget glad klient - Ditte.
 • "Mit forløb hos Berit har givet mig et frirum, hvor jeg i trygge rammer har kunnet udforske min følelser, tanker og livsmønstre intensivt. Jeg føler mig set og forstået med tålmodighed. Jeg mærker en stor indre tilfredsstillelse med de opdagelser jeg på denne måde gør sammen med Berit"
  Klient - J
 • "Mit forløb med Berit har hjulpet mig i en svær tid, og jeg kan varmt anbefale hende. Jeg har længe haft en stærk indre kritiker, og jeg har haft svært ved at lukke for den. Gennem forskellige øvelser, har Berit gjort mig mere opmærksom på, hvordan jeg kan reducere den indre kritiker og for en gangs skyld være mere omsorgsfuld ved mig selv."

  "Jeg mærkede en utrolig ro og lettelse ved dette. Jeg følte mig tryg i at dykke ned i mine inderste tanker og følelser med Berit, hvilket var med til at jeg kunne udvikle mig til det bedre. Jeg er meget taknemlig - tak Berit!"
  Klient - C
 • "Mine samtaler med Berit er en stor hjælp og lettelse i mit forløb med at håndtere de ting jeg går og bærer på. Berit udstråler fortrolighed og nærvær og har en god, professionel måde at være og agere på."
  Klient - A
Menu
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram