Emotions-fokuseret psykoterapi

I den emotions-fokuserede psykoterapi arbejder jeg med følelsesmæssige processer.

 • Du udtrykker, og taler om, hvordan du har det
 • Du får et større indblik i, hvordan du regulerer dine følelser
 • Du reflekterer over dine følelser
 • Du opdager, at noget flytter sig og forandre sig
 • Du får en ny bevidsthed om dig selv og din måde at være på

Terapiarbejdet og din proces vil hjælpe dig til at erfare at en følelse kan forandre sig og blive til en anden. Sammen reflekterer vi over og arbejder med de følelsesmæssige belastninger, du ønsker at slippe.

Gennem nye erfaringer og større forståelse for dine følelser og nye erkendelser om dig selv, kan du forandre de gamle mønstre, tage nye skridt til at handle anderledes og således arbejde dig hen mod den forandring, du ønsker for at få det liv, du ønsker.

Emotions-fokuserede terapi (EFT)

Din opvækst og mødet med andre mennesker påvirker de sunde følelser, og det kan være, at vi fra en tidlig alder har lært at skjule eller undgå bestemte følelser, fordi vi mærkede (det usagte), at de ikke passende ind i fx din familie, i skolen eller i din vennekreds. Følelserne er blevet bøjet og vredet ud af facon i forhold til nuværende behov og den måde vi som voksne skal klare os i livet i dag.

Emotions-fokuseret terapi har blandt andet rødder tilbage i den  amerikanske psykolog Carl Rogers klientcentrerede terapi, hvor han lagde vægt på en ubetinget positiv anerkendelse af og empati for klienten.

Den emotions-fokuserede psykoterapi er en evidensbaseret metode, der kommer fra den humanistiske  og eksistentielle terapiform. Forskning viser, at EFT er yderst effektiv til at forandre svære følelser og uhensigtsmæssige mønstre i vores liv med få tilbagefald, også på den lange bane.

I den nyere emotionsteori inddrages de kropslige sanser, der fortæller os noget om, hvordan krop, følelser og tanker er koblet sammen.

I den kognitiv forskning henter vi viden om, hvordan tanker og tankebaner kan forandres.

Ofte stillede spørgsmål
Emotions-fokuseret terapi hjælper dig med at opdage, at større opmærksomhed på følelser forandrer dine tanker om dig selv og andre. Sammen vil vi reflektere over og arbejde med de ting, der optager dig lige her og nu i dit liv. Større forståelse af dit indre landskab, accept af den du er fører til at du forstår dine for dine behov, hvilket ændre gamle mønstre og narrativer. Du tager således aktive skridt hen imod den ønskede forandring i dit liv.
Formålet med emotions-fokuseret psykoterapi er at hjælpe dig med dine at blive opmærksom på og udtrykke de følelser, der kommer til dig i bestemte situationer. Det følelsesmæssige arbejde hjælper dig at acceptere det du står i og du lærer at regulere og reflektere over dine følelser. Resultatet af terapien er indre forståelse, mening og ændringer, som gør dig mere glad.
EFT ser på dine følelser som et indre kompas, der viser dig vejen til at træffe sunde og gode beslutninger, der er i overensstemmelse med dine behov. Gennem interventioner og arbejde med at besøge følelserne og forstå deres ’budskab’ her og nu, får du en dybere indsigt i dig selv. Din nye viden udvider dine handlemuligheder, selvaccept og følelsesmæssige harmoni.
Ja, emotions-fokuseret terapi er evidensbaseret og forskning viser, at terapiformen hjælper mennesker med varige forandringer til det meget bedre. Den har sine rødder i den humanistiske og eksistentielle terapiform og er yderst effektiv til at forandre svære følelser og uhensigtsmæssige mønstre i vores liv, også på lang sigt.
Emotions-fokuseret terapi har rødder i den nyere emotionsteori og kognitionsforskning. Den er grundlagt af Leslie S. Greenberg fra York University i Toronto, Canada. EFT er oplevelsesorienteret, og klientcentreret med teori fra den amerikanske psykolog Carl Rogers' hvor det trygge, nærværende og fortrolige rum har meget høj prioritet. Terapien integrerer krop, følelser og tanker og hjælper med at forandre følelser, tanker og handlinger.

Kontakt mig

Berit Carius Hummelshøj, Pyskoterapeut, Roskilde, parterapi,
 • Jeg er et svært sted, hvor jeg ikke pr. egen kraft kan udvikle mig. Mit møde med Berit og hendes naturlige, respektfulde anerkendelse af min person har gjort, at jeg føler mig sikker og tryg. Berits stemme fører mig sikkert og omsorgsfuldt gennem samtalerne, og hun guider mig på en helt fantastisk måde til at komme fra hovedet og ned i kroppen/dybten. Jeg føler mig set og lige dér, kan alt det gode ske."
  En meget glad klient - Ditte.
 • "Mit forløb hos Berit har givet mig et frirum, hvor jeg i trygge rammer har kunnet udforske min følelser, tanker og livsmønstre intensivt. Jeg føler mig set og forstået med tålmodighed. Jeg mærker en stor indre tilfredsstillelse med de opdagelser jeg på denne måde gør sammen med Berit"
  Klient - J
 • "Mit forløb med Berit har hjulpet mig i en svær tid, og jeg kan varmt anbefale hende. Jeg har længe haft en stærk indre kritiker, og jeg har haft svært ved at lukke for den. Gennem forskellige øvelser, har Berit gjort mig mere opmærksom på, hvordan jeg kan reducere den indre kritiker og for en gangs skyld være mere omsorgsfuld ved mig selv."

  "Jeg mærkede en utrolig ro og lettelse ved dette. Jeg følte mig tryg i at dykke ned i mine inderste tanker og følelser med Berit, hvilket var med til at jeg kunne udvikle mig til det bedre. Jeg er meget taknemlig - tak Berit!"
  Klient - C
 • "Mine samtaler med Berit er en stor hjælp og lettelse i mit forløb med at håndtere de ting jeg går og bærer på. Berit udstråler fortrolighed og nærvær og har en god, professionel måde at være og agere på."
  Klient - A
Menu
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram