Om mig

Livets kompleksitet

Livet er komplekst. Jeg oplevet et modstand og udfordringer et utal af gange i mit liv. Jeg var den vilde, 'enfant sauvage' og blev mobbet i skolen. Jeg blev smidt uden for døren i timerne i folkeskolen.

I voksenlivet har jeg oplevet at blive uretmæssigt fyret. Jeg har mødt dårlige chefer og gode chefer og mærket forskellen fra at blive ignoreret til at blive mødt og anerkendt for mit arbejde og for min person. 

Jeg har boet i USA, UK og Frankrig og kender til afsavn, ensomhed og misforståelser, der i USA blandt andet førte til en uønsket flytning, som dog viste sig at ende godt. 

Sorg og død

Som pårørende til min demente min far, så jeg et menneske forsvinder ind i sin egen verden. Det er hårdt at være pårørende i den tid, hvor sygdommen tager til og alt forandres for altid.  Jeg har været igennem sagsbehandlingsmøllen for at hjælpe og støtte min gamle mor i kampen for en værdig alderdom. Det blev ikke så værdigt som jeg gerne ville have haft det. Det var nedslidende og hårde år med meget kærlighed, vrede, uro og forsoning. Jeg kender personligt til sorg og tab. 

Skilsmisse

Skilsmisse jeg har også været gennem. Vrede, svigt, sorg, tab, skyld og skam. Jeg deler disse oplevelser for at fortælle, at jeg selv har oplevet masser smerte og glæde i mit liv. Og at det er muligt at bære vægten af liv levet - og få et godt liv igen. 

Stress og terapi

Emotions-fokuseret terapi har hjulpet mig på højkant igen. Et længere forløb med dårlig ledelse fx hvor jeg både gik ned med stress. Jeg lærte så meget af det. Terapi har hjulpet mig tage ejerskab for min måde at være på. At tage ansvar for både det negative jeg har påført andre, og hvad andre har gjort mod mig er en kæmpestor ting at kunne. 

I dag er mit liv godt, produktivt og harmonisk liv. Jeg oplever stor integritet og livsglæde.

Jeg ved, at terapien virker. Det er mit drive og min passion at være der for dig. Jeg ønsker  for dig, at du også må opleve forandringer i dit liv, som gør livet mere dybt, rigt og meningsfyldt at leve!

 

Uddannelser

Parterapeut - EFT-Instituttet
(2-årig uddannelse - medlem af Iseft og har Level A og Level B

Psykoterapeut MPF
Eksamineret - 4 årig uddannelse fra EFT-Instituttet,
Borgergade 28, 1300 Kbh

Master i Prof. Kommunikation fra Roskilde Universitet
 
1 års teologi fra Frankrig inklusiv sjælesorg

Cand.ling.merc i engelsk og BA i fransk fra
Aarhus Universitet

Kurser

2-dagskursus ved Leslie Greenberg:
Change Emotion with Emotion & Shame and Anger in psychotherapy

4-dagskursus ved Leslie Greenberg: Advanced Skills Training in Emotion Focused Therapy - level I

2-dagskursus ved Peter Kofoed: Terapeutiske metoder i en neuroaffektiv forståelse 

2-dagskursus online ved Leslie Greenberg: Working with Shame and Anger in Psychotherapy

Certificeret bålmester/debriefing kollegastøtte v. psykolog Per Isdal - forfatter til bogen: Medfølelsens Pris 

2-dagskursus ved Chefpsykolog Lars J. Sørensen - Skammen, Nuet og Nærværet.

4-dagskursus i parterapi på EFT-Instituttet ved Steen Rassing

3-dags workshop v. Susan Hart: Udviklingspsykologi
Den neuroaffektive udvikling og tilknytning

2-dags kursus v. Jan Reidar Stiegler
Når relationelle traumer giver problemer med tilknytning og identitet

1-dags konference med TUBA
Voldsom arv – senfølger af psykisk og fysisk vold i opvæksten

Kursus i Videnskabsformidling fra Danmarks Medie-og Journalisthøjskole

Kursus: Personlig gennemslagskraft og indflydelse, HRip

Kursus: Styr på tiden - personlig effektivitet, Supplement A/S

Kursus: Konflikthåndtering og god kommunikation, DTU

Kontakt mig

Kontakt mig på telefon 6062 7004, sms eller mail, hvis du/I har nogle spørgsmål til terapien.

Jeg glæder mig til at møde dig/jer!

Berit Carius Hummelshøj, Pyskoterapeut, Roskilde, parterapi,
 • Jeg er et svært sted, hvor jeg ikke pr. egen kraft kan udvikle mig. Mit møde med Berit og hendes naturlige, respektfulde anerkendelse af min person har gjort, at jeg føler mig sikker og tryg. Berits stemme fører mig sikkert og omsorgsfuldt gennem samtalerne, og hun guider mig på en helt fantastisk måde til at komme fra hovedet og ned i kroppen/dybten. Jeg føler mig set og lige dér, kan alt det gode ske."
  En meget glad klient - Ditte.
 • "Mit forløb hos Berit har givet mig et frirum, hvor jeg i trygge rammer har kunnet udforske min følelser, tanker og livsmønstre intensivt. Jeg føler mig set og forstået med tålmodighed. Jeg mærker en stor indre tilfredsstillelse med de opdagelser jeg på denne måde gør sammen med Berit"
  Klient - J
 • "Mit forløb med Berit har hjulpet mig i en svær tid, og jeg kan varmt anbefale hende. Jeg har længe haft en stærk indre kritiker, og jeg har haft svært ved at lukke for den. Gennem forskellige øvelser, har Berit gjort mig mere opmærksom på, hvordan jeg kan reducere den indre kritiker og for en gangs skyld være mere omsorgsfuld ved mig selv."

  "Jeg mærkede en utrolig ro og lettelse ved dette. Jeg følte mig tryg i at dykke ned i mine inderste tanker og følelser med Berit, hvilket var med til at jeg kunne udvikle mig til det bedre. Jeg er meget taknemlig - tak Berit!"
  Klient - C
 • "Mine samtaler med Berit er en stor hjælp og lettelse i mit forløb med at håndtere de ting jeg går og bærer på. Berit udstråler fortrolighed og nærvær og har en god, professionel måde at være og agere på."
  Klient - A
Menu
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram